Waterpanelen

Waar zonnepanelen (PV-panelen) zorgen voor de opwekking van elektra, zorgt een zonneboiler systeem voor warm water. Zo bespaart u eenvoudig op de kosten voor warm water en draagt u tevens bij aan een beter milieu. Een zonneboiler werkt samen met een zonnecollector op het dak van uw woning. Een zonnecollector is over het algemeen een metalen voorwerp waar een vloeistof doorheen stroomt om zo de gewonnen warmte af te voeren. Wordt het water niet warm genoeg, dan springt een naverwarmer bij, zoals een combi-ketel. Onze installateurs zorgen voor een vakkundige installatie van uw zonneboiler.

zonneboiler

Werking

Een zonneboilersysteem maakt gebruik van zonnecollectoren. Via een buizensysteem wordt een speciale vloeistof door de zon verwarmd. De temperatuur kan oplopen tot wel 90 graden. Vervolgens wordt de vloeistof van de collector naar het voorraadvat gepompt; daar stroomt het door een warmtewisselaar die de warmte afgeeft. Wordt het water even niet warm genoeg, dan springt een naverwarmer bij.

Type zonneboilers

Er zijn verschillende type boilers die warm water leveren: de standaard, cv en compacte zonneboiler. Wilt u dat ook uw woning duurzaam wordt verwarmd? Dan is een zonneboilercombi het enig geschikte toestel. In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag meer over het type dat geschikt is voor uw situatie.

Reparatie en onderhoud

Wilt u een defecte zonneboiler voorkomen? Laat deze dan preventief onderhouden door Installatiebedrijf Zweers. Wij checken uw boiler tijdens het onderhoud op lekkage en rendement en zorgen indien nodig voor een professionele reparatie.

 

Vacuum-buis-zonnecollector-met-geintegreerde-boiler

 

Heeft u interesse in een zonneboiler? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte. U kunt bij ons rekenen op een scherpe prijs en een deskundige installatie.