PGI Systeem, rookkanaal voor gashaarden

PGI-systeem voor gashaardenPGI-systeem gas

 

Poujoulat heeft het PGI-systeem ontwikkeld in samenwerking met de grootste fabrikanten van verwarmingsapparaten. Het systeem is ontwikkeld voor de aansluiting van luchtdichte gashaarden en gaskachels in een eengezinswoning en het voldoet aan de EPB-doelstellingen.

Door de concentrische technologie, waarbij twee buizen in elkaar worden geschoven, wordt een luchttoevoer gecreëerd die niet alleen zorgt voor de isolatie, maar ook voor de toevoer van verbrandingslucht. De rookafvoer gebeurt via de binnenste buis. Deze nieuwe generatie rookkanalen optimaliseert de prestatie van apparaten en kan worden gebruikt in een nieuwbouwwoning of in een bestaande woning.

Poujoulat heeft dit gamma ontwikkeld met een sterke nadruk op het milieuaspect. Met het PGI-systeem kan een energiebesparing van wel 15 % per jaar worden bereikt.

Het PGI-gamma wordt via een beproefd en ISO 9001-gecertificeerd proces geproduceerd en is voorzien van het CE-merkteken met certificaatnummers 0071-CPD-0051 en 0052, en het document Technisch installatieadvies 14/08-1303.