Gevelbekleding koper en zink

Koperen gevelbekleding

Koper is sinds vele eeuwen een graag gebruikt materiaal voor dakbedekking, goten en hemelwaterafvoer. Tegenwoordig wordt het materiaal vanwege haar decoratieve eigenschappen ook steeds vaker als gevelbekleding toegepast.

De duurzaamheid van koper is alom bekend. Niet alleen heeft het materiaal door zijn edelheid een zeer lange levensduur – daken van meerdere honderden jaren oud zijn geen uitzondering – maar koper laat zich ook met slechts zeer geringe warmte-inbreng voor de volle 100% vele malen achter elkaar hergebruiken zonder verlies van eigenschappen.

Dit maakt dat ook de uitstoot van CO2 bij de productie van koper één van de laagste is van alle bouwmetalen.

Ook milieutechnisch is koper een belangrijk element: het staat aan de basis van celdeling, groei en bloei en is een onmisbaar element voor zowel planten en dieren. Koper komt ook standaard in het milieu voor in gebonden vorm aan grond en humus. Omdat het materiaal direct gebonden wordt vormt het geen bedreiging voor het grond- en oppervlaktewater en de daarin levende organismen.

Duurzaam bouwen? Kies voor koper!

Diverse kleuren koper:

varianti-nuove

Wilt u meer informatie en mogelijkheden klik dan hier voor de brochure.

Zink gevelbekleding

Het zink is een edel materiaal waar de tijd geen vat op heeft, integendeel, zijn natuurlijke oxidatie heeft een beschermende werking en geeft een uitstekende levensduur met een beperkt onderhoud!

Zink is een natuurlijk voorkomend element. Het blauwachtig witte metaal wordt uit zinkerts gewonnen. Met behulp van warmwalsen verkrijgt men bladen, bobijnen en rollen bestemd voor de fabricage van standaardproducten. Na het doorlopen van uiteenlopende processen en raffinage is met behulp van warmwalsen het zinkproduct gereed voor de bouw.

Zink is een soepel en levend materiaal dat zich perfect leent tot profileren en plooien. Het laat de vakman toe de klemtoon te leggen op alle soorten uitvoeringsdetails. Het is volkomen waterdicht en omsluit, net als een huid, op harmonieuze wijze de vormen en de structuren van een constructie.

Daarnaast is het een uitstekend recycleerbaar metaal. Het herwonnen zink beschikt over dezelfde gunstige eigenschappen, en kan opnieuw gebruikt worden. De beste recycle percentages worden bereikt met producten van gewalst of geprofileerd zink die gebruikt worden in de bouwsector. Deze types van zinkproducten zijn bij het einde van de levensduur voor 100% recycleerbaar, de werkelijke hergebruikgraad bedraagt 90%. Het zink heeft dus duidelijk een grote voorsprong op veel andere materialen die zich wat recycling betreft nog in een beginstadium bevinden.

Diverse kleuren zink:

download (4)

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer informatie en mogelijkheden klik dan hier voor de brochure.