Efficiëntie, driewandig rookkanaal voor apparaten die werken op hout

Efficiëntie - driewandig  rookkanaal voor apparaten die werken op hout

 

Energiebesparing en thermische opwaardering van de woning zijn hoofddoelstellingen tegen het jaar 2020 en daarna. Poujoulat innoveert en biedt een nieuw rookkanaal aan, voor de generatie apparaten met hoge prestaties die werken op hout, gericht op woningen die meer en meer hermetisch dicht zijn.

Meer nog dan een rookkanaal is Efficience een compleet systeem waarmee de verbrandingslucht en de rookafvoer kunnen worden aangesloten op eenzelfde kanaal.

Het Efficience-systeem is opgemaakt uit een driedubbele wand die is geïsoleerd met steenwol, en maakt rookafvoer mogelijk door een natuurlijke trek, in alle veiligheid.

De aansluiting van apparaten die werken op hout gebeurt via de achteruitgang of de bovenkant (kachels, haarden of fornuizen…).

Efficience optimaliseert de prestaties van het apparaat en kan worden gebruikt in een nieuwbouwwoning of in een bestaande woning.

Efficience kan worden uitgerust met een gepatenteerd systeem met isolerende schelp (Coqisol) en afdichtingsplaat (PDSE).

Het rookkanaal Efficience met driedubbele wand is voorzien van een Technisch toepassingsdocument referentie technisch advies 14/12-1818.